Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (2024)

8. juni 17:44

Nave ,Giskegjerde &Henschien

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (1)

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen

Like før klokken 16.30 fikk politiet melding om at det var fremsatt trusler mot Pride-arrangementet på Festplassen i Bergen lørdag kveld.

Bergens Tidende meldte først om truslene.

– Arrangøren iverksatte evakuering av inneområdene, og tilkalte politiet, sier operasjonsleder Ingrid Teigland Tepstad i Vest politidistrikt til avisa.

Politiet var bevæpnet under operasjonen.

– Det er blitt fremsatt uttalelser inne på området som er blitt oppfattet som trusler. Politiet har kontroll på en person, en mann i 30-årene. Han fremstår som en angrende synder. Mannen blir innbragt til arresten, sier Tepstad.

Ifølge TV 2s reporter på stedet ble et av teltene på Festplassen tømt for folk, før teltet ble sperret av med et gjerde.

Samtidig fortsatte festen ellers på området, og folk ble ikke stanset fra å gå inn på andre deler av området.

Deltakerne på arrangementet har nå fått lov til å gå inn igjen på områdene som ble stengt, skriver BT.

– Det er veldig alvorlig. Vi er sinte og vi er lei oss. Men samtidig tillater vi ikke at denne personen som truer og sprer hat skal ødelegge for oss. Vi fortsetter arrangementene, sier Mona Frank, styreleder i Regnbuedagene til TV 2.

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (2)

12 minutter siden

NTB &Camilla Salas-Gulliksen

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (3)

Henrik Asheim ønsker gjenvalg

Første nestleder Henrik Asheim (40) i Høyre ønsker gjenvalg til en fjerde periode på Stortinget.

– Jeg kan bekrefte at jeg ønsker gjenvalg til Stortinget og stiller meg til disposisjon for nominasjonskomiteen til Akershus Høyre, sier Høyre-nestleder Henrik Asheim til VG.

Dermed kan Høyre-nestlederen og bærumsmannen trolig gå inn i sin fjerde periode som folkevalgt på Stortinget for Akershus. Nyheten kommer ikke som noen overraskelse.

– Jeg tok jo en runde med kjæresten, for sikkerhets skyld, men han var klar på at det er mitt valg og at han vil støtte det uansett.

Høyre har i dag to nestledere, Asheim er første nestleder og Tina Bru som den andre. Bru, som også har vært stortingsrepresentant siden 2013, varslet tidligere i år at hun ikke tar gjenvalg på Stortinget.

03:03

Camilla Salas-Gulliksen

Røykutvikling i industribygg i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om brannalarm i et industribygg i Kobbervik. Det skal være mye røyk på stedet.

- Det fremstår ikke som at det er personer eller arbeid på stedet, skriver Sør-Øst politidistrikt på X.

Brannvesenet har røykdykkere i bygget.

02:54

NTB &Camilla Salas-Gulliksen

Mann alvorlig skadet i sykkelulykke i Asker

En mann i 40-årene ble sendt til sykehus i ambulanse med det som ifølge politiet var alvorlige skader etter en sykkelulykke i Vakåsveien på Hvalstad i Asker torsdag kveld.

Politiet opplyser at det ser ut til at ingen andre enn syklisten var involvert i hendelsen, som nødetatene fikk melding om klokken 21.40.

Mannen skal ha pådratt seg hodeskader, men var ved bevissthet da han ble hentet av ambulansen.

– Spor på stedet tyder på at han har vært borte i noen rør eller lignende som lå på bakken. Så har han falt av sykkelen, opplyste operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Budstikka torsdag kveld.

01:30

NTB &Camilla Salas-Gulliksen

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (4)

Farages Reform UK større enn toryene på ny måling

Brexit-generalen Nigel Farages høyrepopulistiske parti Reform UK er for første gang større enn Det konservative partiet på en meningsmåling.

Målingen, som YouGov har gjennomført for avisen The Times , gir en oppslu*tning på 19 prosent til Reform UK. De konservative får 18 prosent. Labour leder komfortabelt med støtte fra 37 prosent av de spurte.

Meningsmålingen ble gjennomført 12. og 13. juni med 2211 deltakere.

Endringene i målingen er godt innenfor feilmarginen. Men YouGov påpeker i sin analyse at Reform UK har pustet toryene i nakken på flere målinger, og Farages parti medfører et skifte i britisk politikk.

Reform UKs oppslu*tning har økt etter at Farage, som er mest kjent for å ha stått i spissen for Brexit-kampanjen, sa at han vender tilbake til politikken. Tidligere denne måneden takket han ja til å lede partiet på nytt og stille til parlamentsvalget, som skal holdes 4. juli.

Partiet het tidligere Brexit Party og ble etablert i 2018. To år senere skiftet det navn til Reform UK. Forut for partistiftelsen i 2018 satt Farage i EU-parlamentet, på tiden da han ledet uavhengighetspartiet UKIP.

Selv om Reform UK på denne målingen er større enn toryene, betyr det ikke nødvendigvis valgskred. Det skyldes at partiets oppslu*tning er jevnt fordelt utover hele landet, mens de større og mer etablerte partienes støtte er mer geografisk konsentrert. Storbritannias valgsystem med enmannskretser kan bety at Reform kan få millioner av stemmer fra hele landet, men uten å vinne et eneste av Parlamentets 650 mandater.

00:54

NTB &Camilla Salas-Gulliksen

Ingen helikopterstreik - partene enige

Norsk Helikopteransattes Forbund og NHO Luftfart ble enige i meklingen torsdag kveld. Dermed blir det ikke streik blant helikopterteknikerne.

Partene ble enige om en ny tariffavtale for teknisk personell som driver med vedlikehold og reparasjoner i helikopterbransjen.

Dersom det ikke hadde blitt enighet mellom partene torsdag, ville 16 av NHFs medlemmer gått ut i streik i første omgang, noe som kunne fått store konsekvenser for helikoptertrafikken offshore.

I går 23:18

NTB &Margrethe Håland Solheim

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (5)

Tesla-aksjonærene godtar Elon Musks gigantiske lønnspakke verdt flere hundre milliarder

Aksjonærene stemte over hvorvidt Musk skulle få tilbake lønnspakken etter at en dommer i Delaware satte foten ned i januar.

Dommer Kathaleen St. Jude McCormick mente elbilprodusenten førte aksjonærene bak lyset da lønnspakken – som består av aksjer – ble godkjent i 2018, og at Musk derfor ikke hadde krav på den.

Mens aksjepakken nå anslås å være verdt snaut 45 milliarder dollar, var den oppe i 56 milliarder før aksjekursen falt tidligere i år.

Det norske oljefondet hadde på forhånd sagt at de ville stemme mot lønnspakken, som fondet mener er uforholdsmessig stor og har feil struktur.

I går 21:52

Håkon Kvam Lyngstad &Margrethe Håland Solheim

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (6)

To kvinner funnet døde i Stavanger

To kvinner i 50-årene er funnet døde i Stavanger.

Det var VG og Stavanger Aftenblad som først meldte om saken.

Politiet opplyser i en pressemelding at de ved 18-tiden torsdag rykket ut til en adresse sammen med helsepersonell, etter en bekymringsmelding. Da politiet tok seg inn i boligen ble to kvinner i 50-årene funnet døde.

– Politiet sikrer spor på stedet og vil iverksette kriminaltekniske undersøkelse i løpet av kvelden. Det er foreløpig ingenting som tyder på at andre personer har vært involvert i dødsfallene. Det er for tidlig å konkludere med hva som har skjedd, da vi er i en innledende fase av etterforskningen, sier politiadvokat Anne Mette Dale.

De to avdøde har en familiær relasjon, men politiet ønsker ikke å gå i ytterligere detalj på dette.

– Kvinnene vil bli obdusert. Det er for tidlig å si noe om dødstidspunkt eller -årsak, men det er ikke tegn på at dødsfallene skyldes ytre vold, sier Anne Mette Dale.

Politiet har gjennomført vitneavhør. De pårørende er varslet.

I går 21:50

Tommy Flatby

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (7)

Bekrefter sesong tre av «House of the Dragon»

Allerede før premieren av sesong to av den populære serien «House of the Dragon», bekrefter HBO at fansen kan glede seg over en tredje sesong. Det skriver Variety. I en ny uttalelse deler HBOs program- og dramaseriesjef, Francesca Orsi, den gledelige nyheten.

– Vi kunne ikke vært mer begeistret for å fortsette historien om House Targaryen og se dette laget brenne sterkt igjen for sesong tre.

Den første sesongen av serien viste seg å bli en stor suksess og hadde i gjennomsnitt 29 millioner seere lineært og gjennom streaming-tjenester. Kun en uke etter premieren av den første sesongen, ble sesong to bekreftet.

«House of the Dragon» har blitt nominert til ni Emmy-priser. Serien har også vært nominert til flere Golden Globes, og stakk av med en pris i kategorien beste drama TV-serie for sin første sesong.

I går 21:29

NTB &Margrethe Håland Solheim

Ungdommer mistenkt for å ha brent prideflagg i Oslo

Politiet rykket torsdag kveld ut til Veitvet i Oslo, hvor en gjeng ungdommer mistenkes for å ha brent et prideflagg.

Politiet opplyste først om en vannlekkasje ved Veitvet kjøpesenter som trolig var utløst av en mindre påsatt brann.

Etter hvert som politiet fikk undersøkt forholdene, viste det seg at noen hadde tatt ned et prideflagg fra en flaggstang og brent flagget.

Vitneopplysninger og andre spor gjør at politiet mistenker en liten gjeng ungdommer, to gutter og to jenter.

– Vi har flere patruljer i området som jobber med forskjellige oppgaver i etterforskningen, skriver politiet på politiloggen.

I går 21:09

NTB &Margrethe Håland Solheim

FNs sikkerhetsråd krever stans i beleiringen av millionby i Sudan

FNs sikkerhetsråd krever en stans i den sudanske RSF-militsens beleiring av al-Fashir, en by med 1,8 millioner innbyggere i Darfur.

Rådets 15 medlemmer vedtok torsdag resolusjonsforslaget som er ført i pennen av Storbritannia. Resolusjonen ber om en umiddelbar stans i kamphandlingene i området og en tilbaketrekning av alle stridende som truer sikkerheten til sivile i al-Fashir.

Al-Fashir er den siste store byen i Darfur-regionen som ikke kontrolleres av Rapid Support Forces (RSF).

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?

Én pågrepet etter trusler mot Pride-arrangement i Bergen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6206

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.