Banken voor elk budget | Kwalitatief én voordelig | Woonsquare (2024)

Opstelling banken: welke bank past het best in de ruimte?

De grootte of indeling van uw woonkamer speelt een grote rol in het bepalen van het juiste model en het formaat van uw nieuwe bank. En zelfs dan zijn er vaak nog meerdere mogelijkheden om uit te kiezen, zoals de combinatie van een 2- en 3-zitsbank in plaats van een hoekbank.

Loungebanken

Ligt u op de bank graag met de voetjes omhoog? Dan is een loungebank of longchair een hele fijne keuze. Deze modellen zijn er namelijk zo op gemaakt dat er naast een gebruikelijk zitgedeelte ook een extra lang zitgedeelte is om languit op te zitten. Handig natuurlijk als u eens wat meer mensen op visite hebt en meer zitruimte wilt creëren, maar vooral erg prettig wanneer u echt even tot rust wil komen. Wist u trouwens dat het erg gezond is om met de benen omhoog in uw bank te zitten? Dit bevordert de bloedsomloop in uw benen. Combineert u loungen graag met extra comfort? Denk dan ook eens na over opties zoals een hoge rugleuning of verstelbare hoofdsteun.

U-banken

Banken met een U-vorm lenen zich erg goed voor grote ruimtes én grote gezinnen. Heeft u bijvoorbeeld een 4-persoonshuishouden of groter, dan biedt een grote U-vormige bank iedereen de ruimte om comfortabel te zitten. Bij Woonsquare hebben we diverse modellen waarbij meerdere opstellingen mogelijk zijn. Kunt u bijvoorbeeld moeilijk kiezen tussen een hoekbank en een relaxbank? Kies dan voor een U-bank met twee verschillende hoeken. Eén hoek om in te liggen, de andere hoek om nog meer zitplaatsen te creëren.

Verschillende vormen en stijlen: wat spreekt u aan?

Nu u weet welk model het best aansluit bij uw wensen, is de volgende stap om na te denken over de uitstraling van uw bank. Heeft u een Scandinavisch, vintage, landelijk, modern, klassiek of juist industrieel interieur? Voor ieder interieur hebben we de juiste zitbank. Zoek de juiste vorm of stijl die naadloos aansluit op de rest van uw interieur. Vindt u het lastig om te benoemen welke stijl uw interieur heeft? Vormen doen ook heel veel met de ruimte.

Banken met ronde vormen

Banken met mooie rondingen duiken op steeds meer plekken op. Met name in natuurlijke tinten zoals wit, ecru of beige. En wij snappen wel waarom deze banken in populariteit toenemen. Loopt u ook tegen het probleem aan dat u heel veel strakke lijnen in uw woonkamer tegenkomt terwijl u eigenlijk een zachte sfeer wil creëren? Dan is een bank met ronde vormen mogelijk de uitkomst waar u naar op zoek bent. De rond afgewerkte elementen van zo’n bank geven uw interieur een speelse en warme uitstraling, zonder dat u een heel uitgesproken keuze hoeft te maken. Ronde of organische vormen werken ook erg goed in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals hout.

Strakke banken

Vindt u mooie, strakke banken zonder te veel poespas ook om van te dromen? Dan houdt u waarschijnlijk van een modern of door design geïnspireerd interieur. Een strakke look zorgt namelijk voor rust en eenvoud, maar heeft wel sfeer. Denk hierbij aan kubistische vormen, rechte lijnen en luxe materialen. Het grote voordeel van strakke banken? Niet alleen zijn ze een lust voor het oog, ze zorgen ook voor een ruimtelijk gevoel. En voor wie bang is dat u met een strak design inlevert op comfort; we nodigen u graag uit in één van onze winkels. Bij Woonsquare vinden we het namelijk belangrijk dat uitstraling, comfort en kwaliteit hand in hand gaan met elkaar.

Materialen: welke keuzes heeft u en passen het best bij u?

De soort bekleding van een bank doet ontzettend veel met de sfeer en de manier waarop u een bank ervaart. Denk alleen al aan het verschil tussen leer en stof. Dit heeft enerzijds met de structuur en de uitstraling te maken, maar anderzijds ook met comfort. Banken moeten tenslotte lekker aanvoelen, en dat is heel persoonlijk. Laat u inspireren!

Velvet banken

Velvet, velours of fluwelen banken. Verschillende benamingen voor heerlijk zacht beklede banken met een luxe uitstraling. Niet alleen zijn velvet banken ontzettend populair vanwege hun looks, velours is ook nog eens een slijtvaste stof die bekend staat om zijn gemak in onderhoud. Erg fijn ook wanneer u kinderen of huisdieren heeft. Bij Woonsquare hebben we een grote collectie fluwelen stoffen om uit te kiezen. Ook wij zijn fan!

Ribstof banken

Ribcord, ribfluweel, corduroy of ribstof. U merkt het al: er zijn veel benamingen voor eenzelfde soort stof. Gelukkig is een ribstof makkelijk te herkennen aan zijn zachte ribbels die over de lengte van de stof lopen. Dit gaat van redelijk grove ribbels voor een wat robuustere look tot iets subtielere ribbels, waarbij de lijntjes in de stof fijner zijn. Dit is een stof die het qua uitstraling ontzettend goed doet in een landelijk en vooral cozy interieur. Houdt u van een stof die lekker warm aanvoelt? Neemt u dan zeker eens plaats in één van onze ribfluwelen banken.

Leren banken

Tijdloos en toegankelijk. De leren banken blijven populair, en dat is ook niet zo raar. Met name in de zomer blijft leer lekker koel. Wel zo fijn als stof voor u al snel te warm aanvoelt of zelfs kriebelt. Qua uitstraling kan een leren bank in vrijwel ieder interieur, maar met name in industriële interieurs of ruimtes met veel natuurlijke elementen past een bank van leer uitstekend. Leer is daarnaast een materiaal wat ontzettend lang mee kan gaan, mits goed onderhouden. Houdt u van de uitstraling van leer, maar maakt u zich liever niet druk om het onderhoud, denk dan zeker eens na over kunstleer. Ook financieel kan het aantrekkelijk zijn om kunstleer te overwegen.

Kleur van de bank: van groen tot grijs

Net als dat vormen en materialen veel met de sfeer van banken en dus ook uw woonkamer kunnen doen, geldt dit voor kleur net zo! Denk daarom goed na over welke kleur goed bij de rest van uw interieur past. Daarbij moet wel gezegd worden: een bank in een cognac kleurige leersoort heeft een andere uitstraling dan een bank met een stof in cognac-kleur. Maar maakt u zich vooral niet druk. In al onze Woonsquare filialen heeft u inzicht in alle mogelijke kleuren per stof- en leersoort en helpen onze adviseurs u graag bij het maken van de juiste keuze.

Gekleurde banken

Houdt u wel van een beetje pit in uw woonkamer en heeft u zwarte en licht grijze banken wel gezien? Ga dan eens voor een kleurrijke bank. Denk bijvoorbeeld aan mooie aardse tinten zoals okergeel of donkergroen, of aan hippe kleuren zoals oud roze, oranje of diepblauw. Wanneer u eenmaal voor een bank met kleur bent gegaan, wilt u nooit meer anders!

Banken in natuurlijke tinten

Met name in Scandinavische of moderne interieurs zijn banken in natuurlijke kleuren nog steeds erg gewild. Ook in een kleinere woonkamer kan een bank in rustige kleuren bijdragen aan een gevoel van ruimte. Zandkleurige banken of crème tinten zijn hier een mooi voorbeeld van.

Banken voor elk budget | Kwalitatief én voordelig | Woonsquare (2024)

FAQs

Wat zet je tussen 2 banken? ›

2 banken naast elkaar

Met twee banken naast elkaar, bijvoorbeeld in een hoekopstelling, bereik je hetzelfde effect als met een hoekbank, maar houd je meer ruimte over. Vooral met banken op hoge poten ontstaat een luchtig effect. In de hoek zet je een grote kamerplant of een mooie bijzettafel.

Kun je een bank voor het raam zetten? ›

4 handige tips voor het plaatsen van jouw bank in de woonkamer
  1. Optimaal genieten van je woonkamer begint bij de juiste plaatsing van je bank. ...
  2. Tip 1: Zet je bank een stukje van de muur af. ...
  3. Tip 2: Plaats je bank niet voor het raam. ...
  4. Tip 3: Bepaal jouw belangrijke zichtlijnen.

Wat is een goed Banken merk? ›

De échte designliefhebber kiest natuurlijk voor een design bank. De Ruijtermeubel heeft de absolute topmerken in huis. Van Henders & Hazel, Leolux tot aan Baenks en House of Dutchz. De banken van deze merken voldoen altijd aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn vaak ook nog heel erg betaalbaar!

Hoe groot mag je bank zijn in de woonkamer? ›

Afmeting

Schrijf de maten goed op van een bank en kijk in jouw woonkamer hoeveel ruimte de bank in beslag gaat nemen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een te grote bank koopt. Let er op dat je minimaal 60 tot 80 cm loopruimte overhoudt. Tussen de bank en de salontafel mag dit 40 cm zijn.

Kun je 2 banken hebben? ›

Je mag zoveel spaarrekeningen hebben als je wilt.

Soms stelt de bank wel een maximum aan het aantal spaarrekeningen per klant. In dit artikel lees je hoeveel spaarrekeningen je mag hebben en waarom meerdere spaarrekeningen hebben soms handig kan zijn.

Waarom bank niet tegen de muur? ›

Door alle meubelstukken tegen de muur te zetten wordt de ruimte heel statisch en voelt je huis meer als een wachtkamer dan een woonkamer. Dit geldt overigens ook wanneer je twee banken tegenover elkaar zet. Wees creatief: zet ze in het midden van je kamer om een gezellige hoek te creëren.

Wat is de beste bank op dit moment? ›

Uit deze Bankenmonitor blijkt RegioBank opnieuw de beste bank van Nederland. Voor de vijfde keer op rij, met de hoogste rapportcijfers tot nu toe. ASN Bank en SNS scoren ook goed, met respectievelijk een tweede en een vijfde plek. Over het algemeen zijn consumenten vrij positief over hun bank.

Welke bank is beter ING of Rabobank? ›

Qua balanstotaal is de ING op dit moment de grootste bank van Nederland. De best beoordeelde bank onder werknemers is Rabobank. Onder consumenten staat de Regiobank bekend als de beste bank.

Wat is de beste bank ter wereld? ›

Op de wereldranglijst staat BNG Bank dit jaar achter de Duitse KfW-bank (nr. 1) en de Zwitserse Zuercher Kantonalbank (nr. 2). Op zaterdag 14 oktober zijn, tijdens de bijeenkomst van het IMF en de Wereldbank, in de Marokkaanse stad Marrakesh de prijzen voor de veiligste banken ter wereld uitgereikt door Global Finance.

Wat is de zithoogte van een senioren bank? ›

Een zitting van 45 tot 50 cm is een goede hoogte voor ouderen. Let er ook op dat je niet kiest voor een te hoge zitting. Als de zitting te hoog is, kan dit ervoor zorgen dat de voeten van de grond komen, wat kan leiden tot instabiliteit en onbalans bij het opstaan of gaan zitten.

Wat is de gemiddelde prijs van een bank? ›

Nu vraag je je misschien af: wat kost een nieuwe bank? De totale kosten zijn afhankelijk van het formaat, de stof en de kwaliteit. Gemiddeld is de nieuwprijs van een bankstel € 2.000,-.

Wat is een mooie maat voor een hoekbank? ›

De gemiddelde afmetingen van een hoekbank kunnen variëren, maar over het algemeen zijn ze ongeveer 200 tot 300 cm lang, 90 tot 100 cm diep en 80 tot 90 cm hoog. Deze afmetingen kunnen echter variëren afhankelijk van het ontwerp en het aantal zitplaatsen van de bank.

Hoeveel ruimte tussen 2 banken? ›

Houd een looproute aan van minimaal 90 centimeter breed aan, zodat er voldoende ruimte blijft tussen verschillende meubels.

Hoeveel ruimte tussen banken? ›

Teveel meubels

Om genoeg ruimte te bewaren tussen de bank en de salontafel kun je uitgaan van minimaal 45 centimeter tussen de rand van de bank en de rand van de salontafel.

Kun je bij 2 banken rood staan? ›

Tot € 2.500 rood staan

Heb je meer betaalrekeningen bij ons waarop je rood wilt kunnen staan? Dan mogen je kredietbedragen bij elkaar niet meer dan € 2.500 zijn. Goed om te weten: Als je op een andere betaalrekening bij een andere bank al rood mag staan, is dat geen garantie dat je bij ons ook rood mag staan.

Wat zet je op een sidetable achter bank? ›

Stylingtips sidetable achter de bank

Zet voorwerken met verschillende hoogtes bij elkaar. Gebruik bijvoorbeeld een hoge vaas met een droogboeket als startpunt. Vul aan met een kandelaar (middel) en fotolijstje (laag). Ook met op elkaar gestapelde magazines en boeken creëer je hoogte verschil.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5317

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.